Als je al geen
Europese food snob bent voor je naar de VS komt, word je het hier wel. Berkeley
is een food paradise zolang je je aan
ethnic food houdt. Je eet hier
heerlijk Indisch, Thais, Nepalees, Vietnamees, Koreaans, Mexicaans, Japans, Chinees
en wat je maar wil, maar blijf ver weg van de Amerikaanse (en wat hier doorgaat
voor Franse en Italiaanse) keuken. We hebben hier al drie bib gourmands uitgeprobeerd en alleen Ippuku (waar ze izakaya,
ofte Japanse tapa's, serveren) was de moeite waard. Five en vooral het rot gehypte Chez
Panisse (zogezegd de wieg van de Californische haute cuisine, waarvan Thomas Keller met zijn French laundry de vaandeldrager is) waren ronduit teleurstellend.
Wat we in Chez Panisse voorgeschoteld
kregen kon gewoonweg niet tippen aan Café
Parti in Gent. Ik heb er me ondertussen bij neergelegd: echt lekker,
culinair tafelen zal moeten wachten tot we terug in België zijn.
Ondertussen laat ik jullie meegriezelen met de meest recente culinaire horrorverhalen uit de VS. Pizza hut heeft een nieuwe specialiteit gelanceerd: de hot dog stuffed crust pizza. Burger King kon natuurlijk niet achterblijven met zijn bacon sundae (ijsje met speksmaak). Twee weken geleden brak een schandaal uit in de vleesindustrie. Blijkbaar lengen heel wat bedrijven hun gehakt aan met wat zijzelf LFTB noemen (lean finely textured beef). De media noemen het hier echter pink slime, ofwel slachtafval dat gecentrifugeerd wordt aan 100° C, behandeld met ammoniak en vervolgens in staafjes wordt ingevroren om ten slotte toegevoegd te worden aan bonafide gehakt. Ondanks die bedenkelijke praktijken blijven de Amerikanen lustig dooreten.
Er heeft zich nu zelfs een hele commercie ontwikkeld rond aanstaande bruidjes die moeten afvallen om in hun bruidsjurk te passen. Laatste trend: 10 dagen sondevoeding om toch maar als door een ringetje te halen zijn op je trouwdag.
ja alweer bevestigd hoe goed wij het alhier hebben he
BeantwoordenVerwijderenPink slime.......la vie en rose.
BeantwoordenVerwijderen